ma
di
wo
do
vr
za
zo
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Schrijf je in op de nieuwsbrief.

Agenda

Vrijwilliger

Nederlandse moslims. Van migrant tot burger

Dick Douwes, Martijn de Koning, Welmoet Boender (red.) - 2005

isbn 9053567615 Amsterdam University Press
179 pagina's - originele vertaling

De moslims in de Nederlandse samenleving zijn onderwerp van debat, ook onder moslims zelf. De aanslagen van 9-11 en de moord op Van Gogh hebben veel emoties losgemaakt en vragen opgeroepen, vooral over de radicalisering van kleine groepen moslims, hun banden met de islamitische wereld, de rol van imams, de man-vrouw verhoudingen en de integratie van jongeren.

Nederlandse moslims: van migrant tot burger gaat over migratie en intergratie, islamitische organisaties en geloofsbeleving, jongerencultuur en het islamdebat. De auteurs bekijken welke rol religieuze en andere waarden spelen en hoe deze veranderen. In kaderteksten wordt ingegaan op specifieke kwesties die vaak met de islam geassocieerd worden. In dertien beschrijvende profielen worden moslim-mannen en -vrouwen die optreden in het publieke debat beschreven. Als aanvulling bevat het boek een cd-rom met geluids- en videofragmenten met onder meer Hirsi Ali en Ali B. Daarnaast krijgt de lezer een kijkje in een moskee.

Nederlandse moslims is een prikkelend themaboek, geschreven als leidraad voor iedereen die een genuanceerd oordeel wil vormen in het debat over moslims in Nederland.

Nederlandse moslims is samengesteld door een team onderzoekers die aan verschillende Nederlandse universiteiten zijn verbonden. Dick Douwes is uitvoerend directeur van het International Institute for the Study of Islam in the Modern World (ISIM). Martijn de Koning verricht onderzoek naar moslimjongeren in Nederland. Welmoet Boender verricht onderzoek naar imams in Nederland en Vlaanderen.
 


Check onze blog manatalks.blogspot.comActiviteit in de kijker


01 02 2013 Zorg in tijden van efficiëntie - Levensbeschouwing in de zorg en hulpverlening

MANA vzw ism HiG, Ella, Motief, CIMIC, Provincie Vlaams-Brabant, ODiCE & CAW-CGG

Provinciehuis Vlaams-Brabant, 3000 Leuven


Manazine #6 | SPECIAL: Islamitisch cultureel religieus erfgoed


MANAzine - tijdschrift met debat en discussie op de snijlijn van maatschappij, cultuur & islam. | Islamitisch religieus en cultureel erfgoed

Share Share

Voeg je event toe aan onze agenda.Schrijf je in voor de nieuwsbrief!Schrijf je in als vrijwilliger.


11 december 2017
الاثنين 23 ربيع الأول 1439
Antwerpen    Brussel    Gent    Hasselt
Arabisch    Turks