ma
di
wo
do
vr
za
zo
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Schrijf je in op de nieuwsbrief.

Agenda

Vrijwilliger

Het Boek uit de Hemel

Ahmad Vincenzo - 2006

isbn 9054601264 Bulaaq
352 pagina's - vertaling
originele titel: Il libro disceso dal cielo

Hoofdpersoon is Zaid, geboren in het Arabië van de zevende eeuw, in dezelfde streek en tijd waarin de profeet Mohammed leefde. Zaid is acht jaar en de situatie voor de bewoners van de oasestad Mekka wordt steeds moeilijker. Er is vaak oorlog, en er móet iets gebeuren. Als Mohammed in de oase komt wonen, breekt er voor iedereen een grootse en spannende tijd aan. Ook voor de jonge Zaid. Wanneer hij de nieuwe bewoner leert kennen, komt zijn leven op z'n kop te staan. Helemaal als hij de opdracht krijgt de woorden van Mohammeds goddelijke openbaring vast te leggen in de koran, het boek dat de wereld ingrijpend zou veranderen.

Het boek uit de hemel combineert een aanstekelijke fantasie met grote kennis van de begintijd van de islam. Zaid heeft, net als de meeste personages in dit boek, echt bestaan. Hij is de geschiedenis in gegaan als de jonge secretaris van Mohammed. Deze spannende historische roman is geschreven voor jong én oud, voor iedereen die op een meeslepende manier kennis willen maken met de geboorte van een wereldgodsdienst.

»een fascinerende ontmoeting tussen de werkelijkheid van het verleden en een tijdloze fantasie.« La Stampa


Ahmad Vincenzo [Napels, 1961] werkt als godsdiensthistoricus aan de universiteit van Napels. Hij werd op zijn negenentwintigste moslim en heeft verschillende boeken geschreven over de islam. Dit is zijn eerste jeugdboek. Het boek uit de hemel verscheen behalve in Italië, ook in een Spaanse vertaling. Een Duitse uitgave is in voorbereiding.
 


Check onze blog manatalks.blogspot.comActiviteit in de kijker


01 02 2013 Zorg in tijden van efficiëntie - Levensbeschouwing in de zorg en hulpverlening

MANA vzw ism HiG, Ella, Motief, CIMIC, Provincie Vlaams-Brabant, ODiCE & CAW-CGG

Provinciehuis Vlaams-Brabant, 3000 Leuven


Manazine #6 | SPECIAL: Islamitisch cultureel religieus erfgoed


MANAzine - tijdschrift met debat en discussie op de snijlijn van maatschappij, cultuur & islam. | Islamitisch religieus en cultureel erfgoed

Share Share

Voeg je event toe aan onze agenda.Schrijf je in voor de nieuwsbrief!Schrijf je in als vrijwilliger.


14 december 2017
الخميس 26 ربيع الأول 1439
Antwerpen    Brussel    Gent    Hasselt
Arabisch    Turks