ma
di
wo
do
vr
za
zo
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Schrijf je in op de nieuwsbrief.

Agenda

Vrijwilliger

Gelijke kansen voor morgen. Een verkenning van armoede bij Turkse en Marokkaanse vrouwen in Vlaanderen

Yunsy Krols, Bea Van Robaeys, Jan Vranken (red.) - 2008

isbn 9789033471124 Acco
100 pagina's - originele vertaling

Dit boek verkent de situatie van vrouwen van Turkse en Marokkaanse herkomst die in Vlaanderen in armoede leven. Via diepte-interviews verwierven de auteurs een beter inzicht in hun leef en belevingswereld: Welke zijn hun noden en behoeften? Hoe evalueren en ervaren zij hun sociale positie? Wat verwachten zij van hun toekomst? Zien zij kansen of vooral belemmeringen om vooruit te komen?Uit het onderzoek blijkt dat deze vrouwen heel wat creativiteit in huis hebben om met hun beperkt budget rond te komen. Ze ontwikkelen daartoe verschillende overlevingsstrategieën. Voor de toekomst zetten ze vooral in op hun kinderen, het geloof in het verbeteren van de eigen sociale positie is niet bijster groot. Bijzondere aandacht gaat naar de rol van het sociaal kapitaal van de vrouwen. Onder welke voorwaarden zijn hulpbronnen uit het sociaal netwerk beschikbaar en helpen deze hulpbronnen hen net genoeg rond te komen of geraakt men er echt door vooruit? Als je belangstelling hebt voor de leefwereld van een wat vergeten groep, die probeert om er tegen de stroom in het beste van te maken, dan is dit boek een absolute aanrader.

Over de auteurs:

YUNSY KROLS is sociologe en volgde een aanvullende studie Cultures and Development Studies. Zij is onderzoekster bij het onderzoekscentrum Ongelijkheid, Armoede, Sociale Uitsluiting en de Stad (OASeS) van de Universiteit Antwerpen.

BEA VAN ROBAEYS is licentiate in de vergelijkende cultuurwetenschap en volgde een aanvullende studie in de internationale politiek. Zij is onderzoekster bij het onderzoekscentrum Ongelijkheid, Armoede, Sociale Uitsluiting en de Stad (OASeS) van de Universiteit Antwerpen.

JAN VRANKEN is socioloog en gewoon hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen, waar hij het onderzoekscentrum OASeS coördineert.
 


Check onze blog manatalks.blogspot.comActiviteit in de kijker


01 02 2013 Zorg in tijden van efficiëntie - Levensbeschouwing in de zorg en hulpverlening

MANA vzw ism HiG, Ella, Motief, CIMIC, Provincie Vlaams-Brabant, ODiCE & CAW-CGG

Provinciehuis Vlaams-Brabant, 3000 Leuven


Manazine #6 | SPECIAL: Islamitisch cultureel religieus erfgoed


MANAzine - tijdschrift met debat en discussie op de snijlijn van maatschappij, cultuur & islam. | Islamitisch religieus en cultureel erfgoed

Share Share

Voeg je event toe aan onze agenda.Schrijf je in voor de nieuwsbrief!Schrijf je in als vrijwilliger.


14 december 2017
الخميس 26 ربيع الأول 1439
Antwerpen    Brussel    Gent    Hasselt
Arabisch    Turks