ma
di
wo
do
vr
za
zo
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
Schrijf je in op de nieuwsbrief.

Agenda

Vrijwilliger

De rol van de media in de multiculturele samenleving

Els Schelfhout & Hans Verstraeten (red.) - 1998

isbn 9054871954 VUBPress
294 pagina's - originele vertaling

Samenlevingen zijn voortdurend in beweging. Interculturele contacten worden geïntensifieerd in een dynamisch samenspel van economische, technologische, politieke en sociale processen. De wereld wordt een 'Global Village' (McLuhan), culturele en etnische diversiteit worden kenmerkend voor onze samenlevingen.

De beeldvorming van andere culturele en etnische groepen verloopt hoofdzakelijk via de media. Media hoeven zich evenwel niet te beperken tot het verspreiden van beelden over etnisch-culturele groepen, ze zijn bij uitstek geschikte kanalen om vorm te geven aan een positieve houding tegenover het multiculturele karakter van de samenleving. Via de media kan worden aangetoond dat culturele diversiteit culturele rijkdom betekent. Ondanks -of juist door -het belang van de media in de multiculturele samenleving, staat hun rol meer dan ooit ter discussie. Het etnisch-culturele reveil, talloze regionalismen en de roep om meer culturele eigenheid is de grootste paradox van de laatste decennia. De wereld globaliseert, lokale conflicten zijn evenwel niet minder virulent.

Over de verantwoordelijkheden van de media in dergelijke samenleving en hun perspectieven in de multiculturele communicatiestructuren en -stromen, organiseerde het 'Centrum voor Mediasociologie' van de Sectie Communicatiewetenschappen Vrije Universiteit Brussel, in samenwerking met de Secties Communicatiewetenschappen van de Universiteit Gent en de Katholieke Universiteit Leuven, het XVe Vlaams Congres voor communicatiewetenschappen. Deze publicatie is de eerste in een nieuwe reeks 'Media en Maatschappij'. Binnen- en buitenlandse onderzoekers werkten eraan mee.


Check onze blog manatalks.blogspot.comActiviteit in de kijker


01 02 2013 Zorg in tijden van efficiëntie - Levensbeschouwing in de zorg en hulpverlening

MANA vzw ism HiG, Ella, Motief, CIMIC, Provincie Vlaams-Brabant, ODiCE & CAW-CGG

Provinciehuis Vlaams-Brabant, 3000 Leuven


Manazine #6 | SPECIAL: Islamitisch cultureel religieus erfgoed


MANAzine - tijdschrift met debat en discussie op de snijlijn van maatschappij, cultuur & islam. | Islamitisch religieus en cultureel erfgoed

Share Share

Voeg je event toe aan onze agenda.Schrijf je in voor de nieuwsbrief!Schrijf je in als vrijwilliger.


25 november 2017
السبت 07 ربيع الأول 1439
Antwerpen    Brussel    Gent    Hasselt
Arabisch    Turks