ma
di
wo
do
vr
za
zo
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
Schrijf je in op de nieuwsbrief.

Agenda

Vrijwilliger

Breek de stilte

Hassan Bousetta (red.) - 2003

isbn 905487340x VUBPress
157 pagina's - originele vertaling

De gebeurtenissen sinds de aanslagen in New York en Washington hebben het grote risico voor de aftakeling van de samenleving in onze steden en buurten duidelijk gemaakt. Onze samenleving wordt steeds meer negatief beïnvloed door de internationale spanningen en crisissen. Toen het geloof in een succesvolle toenadering tussen de migrantenbevolking en de autochtone bevolking groeide, bleek plots de culturele en religieuze diversiteit opnieuw problemen te stellen.

Breek de stilte brengt een gezamenlijke bijdrage van intellectuelen van Maghrebijnse afkomst over de gevolgen van 11 september. De onderwerpen die aan bod komen gaan van terrorisme tot de verklaringen van Berlusconi in verband met de superioriteit van de westerse beschaving, via de opgang van extreem-rechts in verschillende Europese landen, het antisemitisme en de angst voor de islam...

Het boek wordt afgesloten met een uitzonderlijke bijdrage, met name de aangrijpende getuigenis van de dubbele racistische aanslag in Schaarbeek (België) in mei 2002.

De auteurs willen, door het formuleren van hun standpunten, de stilte over deze hete hangijzers doorbreken die men intellectuelen van Maghrebijnse afkomst toeschrijft.

Werkten mee aan deze bundel: Issa Aït Belize, Rachid Bathoum, Mohammed Belmaïzi, Youssef Ben Abdeljelil, Nouzha Bensalah, Mohamed Bensif, Housein Boukhriss, Hassan Bousetta, Ouardia Derriche, Mohammed ER-Roukhou, Rajae Essefiani, Saïd Halimaoui, Nadia Fadil, Tarik Fraihi, Malika Madi, Nouria Ouali, Hocine Ouazraf, Amidou Si M'Hammed, Merouane Touali, Sami Zemni, een bijzondere bijdrage van Kenza Isnasni.

(Geactualiseerde Nederlandse vertaling van Rompre le silence, Labor 2002)


Check onze blog manatalks.blogspot.comActiviteit in de kijker


01 02 2013 Zorg in tijden van efficiëntie - Levensbeschouwing in de zorg en hulpverlening

MANA vzw ism HiG, Ella, Motief, CIMIC, Provincie Vlaams-Brabant, ODiCE & CAW-CGG

Provinciehuis Vlaams-Brabant, 3000 Leuven


Manazine #6 | SPECIAL: Islamitisch cultureel religieus erfgoed


MANAzine - tijdschrift met debat en discussie op de snijlijn van maatschappij, cultuur & islam. | Islamitisch religieus en cultureel erfgoed

Share Share

Voeg je event toe aan onze agenda.Schrijf je in voor de nieuwsbrief!Schrijf je in als vrijwilliger.


25 november 2017
السبت 07 ربيع الأول 1439
Antwerpen    Brussel    Gent    Hasselt
Arabisch    Turks